Beste aspirant kitten kopers,

Wij begrijpen hoe vervelend het is als uw zoektocht bij diverse cattery’s op het moment niet veel oplevert.
Door Corona is er een bijzondere – nee absurde – stijging in de vraag naar kittens (en puppy’s).
Een fatsoenlijke fokker zal zich hier weinig van aantrekken.
Wij gaan onze katten niet meer nesten laten krijgen alleen om aan deze aanvragen te voldoen. Het zijn geen broodjes die we op bestelling even in de oven kunnen bakken.

Ja dat is vervelend voor u, nu u in deze eenzame tijden op zoek bent naar een maatje. Maar bekijk het ook eens van onze kant; het is al moeilijk uit aspirant kopers de serieuze mensen te filteren, die niet alleen een schattig kitten willen, maar ook weten dat die schattigheid maar enkele weken duurt en daarna zo’n 15 jaar verzorging nodig zijn.
Ook als je op vakantie wilt, een baby krijgt, gaat verhuizen, hoge dierenarts rekeningen enz enz.

Bedenk eerst of u ook een kitten had willen kopen als u nu niet in home-office zou zitten? Als het antwoord ja is, vraag uzelf dan hoe belangrijk het is of u vandaag een kitten krijgt, of misschien enkele maanden moet wachten?
Geen tijd om te wachten? Lees niet verder!

Tijd om te wachten? Vraag of u op de wachtlijst van een fokker mag.
Vanaf de dekking duurt het 9 weken voordat er kittens zijn en dan nog minimaal 12 weken voor u ze mee naar huis mag nemen.
Te lang? Stop met lezen!

Te lang maar toch nieuwsgierig genoeg om door te lezen? Dan komen de dingen die aspirant kopers gebruiken om hun zin te krijgen, met name: Marktplaats

Ja, daar vind je altijd wel iets, € 400,- voor zogenaamde x-kittens waarvan een van de ouders een raskat is (meestal zonder stamboom). Mogen met 8 weken weg. Als je de enting zelf doet gaat er nog € 50,- vanaf.
Ik zeg DOEN! En dan naar Stegeman bellen als het mis gaat.
Of kittens die uit het buitenland naar hier zijn gehaald om het gat in de markt te vullen. Altijd leuk zo’n entingenboekje wat je niet kunt lezen. 8 weken oud uiteraard, want dan zijn ze schattiger en natuurlijk hebben ze met 5 weken al alle entingen gehad, inclusief rabiës.

Maakt niet uit? U gaat zelf wel naar de dierenarts? Hoe vaak? Hoe lang? En tot welk bedrag?
U hoeft geen stamboom? Niet zeuren dan over afwijkingen.
U koopt een ziek kitten omdat u bang bent dat het anders dood gaat bij de verkoper? Héél verstandig, zo heeft de verkoper weer ruimte voor de volgende lading.

Ik kan nog uren doorgaan, maar het punt is, als u een echt serieuze koper bent, neemt u de tijd én zoekt u naar een echt serieuze fokker. Zo simpel is het.

Ja op het moment is het aanbod lager dan de vraag, maar wees gerust over enkele maanden als Corona voorbij is, zitten de asielen weer vol hoor.