Speciale Show Prijzen

 

Speciale Prijzen kunnen uitgereikt worden aan katjes, afhankelijk van de klasse waarin zij meedingen: In de Nestklasse kan het beste nest (per vachtklasse) de prijs Beste Nest Korthaar, Halflanghaar of Langhaar behalen. Nestjes doen verder niet mee voor andere prijzen.

Hetzelfde geldt voor de Babyklasse waar per vachtklasse (kort- halflang- en langhaar) een Beste Baby prijs kan behaald worden en/of een Beste Baby Over All (Beste Baby van de Beste Baby korthaar, halflanghaar en korthaar). Ook zij dingen niet mee voor andere prijzen.

Idem voor de Ereklasse waar per vachtklasse (kort- halflang- en langhaar) een Beste Ereklasse kan behaald worden. Ook zij dingen niet meer mee voor andere prijzen.

 

B.I.V.

B.I.V.  Best in Variëteit. 
Deze prijs kan toegekend worden aan 1 van de katten van hetzelfde ras en dezelfde vachtkleur, mits er minimaal 3 exemplaren aanwezig zijn.

Speciale Prijs: Katjes waarvan te weinig exemplaren aanwezig zijn om Best in Variëteit te kunnen halen, maar toch zo uitzonderlijk zijn dat het zonde zou zijn ze zonder prijs naar huis te laten gaan, kunnen een Speciale Prijs toegekend krijgen.

nom B.I.S.

nom B.I.S.: nominatie Best in Show

Als een Keurmeester alle hem toegewezen katjes gekeurd heeft, begint hij aan het samenstellen van zijn lijst met nominaties voor Best in Show. Uit de door hem gekeurde katjes draagt hij/zij per vachtklasse – ongeacht het ras – zijn beste exemplaren in de volgende categorieën voor:

Jeugklasse Katers 3-6; Jeugklasse Poezen 3-6; Jeugklasse Katers 6-9; Jeugklasse Poezen 6-9; Katers; Poezen; Kastraat Katers en Gesteriliseerde Poezen. Deze katjes krijgen in ieder geval al de vermelding nom BIS op het keurrapport.

B.I.S.

B.I.S.: Best in Show
Alle katjes per vachtklasse die door de Keurmeesters voorgedragen zijn voor Best in Show worden terug opgehaald en aan de verschillende Keurmeesters gepresenteerd.
Uit b.v. alle voordrachten van de Jeugklasse 3-6 Katers kiezen de Keurmeesters dan 1 exemplaar welke Best in Show wordt. Het katje dat Best in Show geworden is komt later op het podium voor een prijs en krijgt de vermelding BIS op het keurrapport.

B.O.B.

B.O.B.: Best of Best 
Als uiteindelijk in een vachtklasse alle Best in Shows verkozen zijn worden deze opnieuw aan de Keurmeesters gepresenteerd. Hieruit wordt 1 beste exemplaar gekozen welke Best of Best wordt.
Op het podium krijgt deze kat nog een extra prijs en de vermelding BOB komt op het keurrapport.

B.O.A.

B.O.A.: Best over All
Als eenmaal de Best of Bests bekend zijn, kiest 1 van de Keurmeesters (of een team van keurmeesters) uit deze dieren de allerbeste. Deze kat mag best trots zijn, want hij of zij is verkozen tot de mooiste kat van de tentoonstelling. Hij of zij verlaat het podium met extra prijzen en krijgt de vermelding Best Over All op het keurrapport